Wijnproeven bij de biowijnboerHallo vrienden en vriendinnen van het wijngilde Arnolt van Gelre.

In het weekeinde van 21 t/m 23 oktober 2010 zijn we met 18 personen naar de Moezel geweest. Voor ons was het een reis van 345 kilometer en een rit van 5 uur inclusief stops voor het koffiedrinken en een hapje.

Tegen een uur of 4 kwamen we aan in Zell aan de Moesel bij Gasthaus Pinocchio. We waren één van de eersten.

Toch duurde het niet lang of ze kwamen één voor één binnendruppelen op twee stellen na die het Bekende Kwartiertje in acht namen maar toch nog net op tijd waren voor het diner. 

Na het inkwartieren hebben we eerst wat gedronken en hebben elkaar bij gekletst  betreffende de reis en de gekregen kamer.

Het diner zag er geweldig uit en zo smaakte het ook.

Hierna hadden we een kleine wijnproeverij van 5 wijnen bij Weingut Steffens.  We kregen o.a. droge wijnen, halfdroge wijnen, liebliche wijnen en een droge rode wijn te proeven. Een leuke proeverij al had ik het idee dat de gastvrouw meer de aandacht vestigde op het bedrijf zelf dan ons “leken” iets meer te vertellen over de wijnen die we voorgeschoteld kregen. Toch waren de wijnen  van goede kwaliteit zodat er ook goed werd ingekocht.

Na nog een afzakkertje in ons Gasthaus zijn we naar bed gegaan.

Zaterdagmorgen om 09.00 uur was het ontbijt wat er ook weer geweldig uitzag en smaakte.

Om 11.00 uur werden we verwacht in Senheim bij het Weinmuseum Schlagkamp-Desoye waar we onder een uitermate kundige gids met veel humor een rondleiding kregen. We kregen veel nieuwe kennis te verstouwen en keken onze ogen uit in het museum want wat je hier te zien kreeg, prachtig. Diegenen  niet zijn mee geweest moeten hier echt eens naar toe. Ook hier werd weer driftig ingekocht.

De lunch hebben we gebruikt in Schinkenkeller Senheim, waar we een keuze uit vele huisgemaakte lokale specialiteiten konden maken. Deze kelder is een echte aanrader als je veel en prima wilt eten voor een zeer schappelijke prijs.

Om 15.00 uur werden we verwacht bij Weingut Hugo Schorn te Burg, een ecologische wijnboer, waar we eerst twee wijnen kregen die dit jaar waren opgezet. Deze waren nog lang niet helder maar smaakten toch al heel erg goed. Daarna werden er 10 wijnen van droog, brut, feinherb, halbtrocken en edelsüss aangeboden. Ook werden er twee weinbrandachtige drankjes van 40 % geserveerd. We werden  intussen door de gastvrouw getrakteerd op brood, stukjes kaas, druiven en vegetarische gehaktballetjes. Ook werd peterselie ( de garnering ) door een vrouwelijk lid gretig gegeten, waardoor haar stemming naar een zeer hoog niveau werd gebracht. ( het moet goed zijn voor het vrouwelijk lichaam ) Ook hier werd ook behoorlijk wat ingekocht terwijl deze wijnen toch een stuk duurder waren. Jullie zult wel begrijpen dat deze proeverij zeer in de smaak viel en tot 18.15 duurde.

Om 19.00 uur werden we weer verrast door een voortreffelijk diner. Het werd een lacherig geheel omdat er van te voren door een paar enthousiasten gretig werd geborreld ( whisky )op een slaapkamer.  Henk Weststrate werd nog aangenaam verrast door Adri Hoogstrate die namens alle deelnemers hem voor de prima organisatie een likeur en weinbrand aanbood.  Na het diner werd er ook een karaoke gehouden waar een paar van ons toch nog de moed op konden brengen met een stel van de aanwezige motorclub om hier aan mee te doen.

Zondagmorgen weer om 09.00 uur een zeer goed ontbijt en daarna was het aan een ieder om te bepalen wat hij of zij gingen doen. Naar huis of nog wat dorpjes of een stad aan de Moezel bekijken.

Al met al een zeer geslaagd weekeind, wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Adri  Hoogstrate

Kijk hier de foto's.