Job HuismanInteressante workshops, Nederlandse wijnen proeven, ontmoetingen met collega-wijngaardeniers en -wijnmakers, de keuring en een inspirerend verhaal van een Nederlandse wijnboerin in Frankrijk. Dit alles biedt de landelijke dag van het Wijngaardeniersgilde en de FAWBG op zaterdag 5 april 2014 in Wijchen.

De Wijngaardeniersdag en de landelijke keuring van de FAWBG vormen ook dit jaar weer één evenement: de dag voor kennis, ontmoeting en wijnkeuring. De dag staat open voor iedere amateur wijnen likeurmaker in Nederland en België.

Keus uit vier workshops
Op het programma staan vier verschillende workshops over onderwerpen waar vaak vragen over komen. Ze worden nu elk drie keer gegeven. Daardoor kunt u deelnemen aan drie workshops. Op het inschrijvingsformulier kunt u aangeven welke onderwerpen uw voorkeur hebben:
Vinificatie
A1 Hoe krijg ik een volmondige smaak Inleider: Jan Oude Voshaar, Wijngaard Wageningse Berg, www.wijngaardwageningseberg.nl
A2 Mengen, mixen, blenden, maar in elk geval verbeteren Inleider: Ed Montforts

Druiventeelt
B1 Het leven van een wijnboer in de wijngaard Inleider: Job Huisman (foto), Wijnboerderij ‘t Heekenbroek, Drempt, www.heekenbroek.nl
Op 5 april vindt u op enkele plaatsen de lijsten waarop u kunt zien bij welke workshops u bent ingedeeld.

Franse wijnboerin vertelt
Tussen de middag kunt u gebruikmaken van een smakelijk lunchbuffet, waarbij u gezellig ervaringen kunt uitwisselen met collega’s. Aansluitend volgt een inspirerend verhaal in woord en beeld van een Nederlandse wijnboerin in Frankrijk.

Inschrijven dagprogramma
In verband met de voorbereiding dient u zich voor het dagprogramma vóór 26 maart aan te melden. U doet dit door het aanmeldingsformulier volledig ingevuld te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of per post naar Marjo van der Laar, Drogedijk 55, 4796.RH Oudemolen.
Deelname aan de dag kost : voor leden van bij de FAWBG aangesloten gilden of van het Wijngaardeniersgilde € 27,50 p.p. Niet-leden betalen €32,50. U kunt het betreffende bedrag overmaken op bankrekening IBAN NL92 RBRB 0827 4823 88 t.n.v. FAWBG, onder vermelding FAWBG/WGN-dag. Wilt u er voor zorgen dat uw betaling voor het dagprogramma uiterlijk 2 april bij ons binnen is.  
 
Programma
Vanaf 9.00 uur ontvangst met koffie en (tot 10.00 uur)
wijnen voor de keuring inleveren
9.45 uur Ledenvergadering Wijngaardeniersgilde
10.45 uur Koffie/thee
11.00 uur Eerst serie workshops
12.00 uur Lunchbuffet, gevolgd door het verhaal van een Nederlandse wijnboerin in Frankrijk
13.30 uur Tweede serie workshops
14.30 uur Koffie/thee
14.45 uur Derde serie workshops
16.00 uur Proeverij Nederlandse commerciële wijnen
Ca. 16.45 uur Feestelijke prijsuitreiking en afsluiting
Na afloop kunnen de gekeurde wijnen/likeuren met proefrapport worden afgehaald.
Locatie: Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM Wijchen, tel. 024-6413000.  

Informatie, inschrijfformulieren en keuringsreglementen zijn te vinden op de websites:
www.FAWBG.nl
www.Wijngaardeniersgilde.nl

Lees ook: Meedoen aan landelijke keuring wijnen en likeuren