Sfeerbeeld van de Wijnfeesten in Groesbeek.

De open dag van de Nederlandse Wijngaarden is dit jaar in het weekend van 20 en 21 september. Enkele wijngaarden doen het een week later, in het weekend van 27 en 28 september. Dan is ook het jaarlijkse Wijnfeest in Groesbeek (bij Nijmegen).

Tientallen wijngaarden in heel Nederland zijn die dagen opengesteld voor belangstellende bezoekers.  Kijk voor een overzicht van de wijngaarden die meedoen en hun activiteiten op www.nationalewijnweek.nl.

Daar zijn ook de andere evenementen te vindien die in het kader van de Nationale Wijnweek worden gehouden. 

Wijnfeesten Groesbeek

Nederland telt inmiddels rond 170 commerciële wijngaarden met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 300 ha. In Gelderland en Limburg zijn de meeste wijngaarden te vinden. Dat juist in Groesbeek de Nationale Wijnfeesten zijn ontstaan is niet verwonderlijk. In het heuvelachtige gebied bij Nijmegen zijn veel wijngaarden te vinden, die in totaal zo'n 20 hectare beslaan.

Op vrijdag 26 september zijn er al wijnworkshops en rondleidingen in de wijngaarden. Op zaterdag 27 en zondag 28 september zijn in het centrum van Groesbeek nog tal van activiteitenwaaronder een internationale wijn- en spijsmarkt en liv e-muziek. Wie Vriend van de Wijnfeesten wordt voort € 10 ontvangt een proefglas, kan gebruik maken van de pendeldienst tussen centrum en de open Groesbeekse wijngaarden en kan voor €1,- per proefmaatje deelnemen aan de proeverijen op de wijnmarkt en in de wijngaarden.
Meer informatie en kaarten via nederlandsewijnfeesten.nl.