Wijnkeuring 7210

Twaalf wijnen hebben tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2017 een gouden medaille gewonnen.
Vijf wijnen van wijngaard Betuws Wijndomein in Erichem, twee van Wijndomein St. Martinus in Vijlen, één van Domein tussen Rug en Rijn in het Utrechtse Elst, één van Domaine de Brabantse Wal - Onze Wijngaard in Ossendrecht, één van Domein Crutzberg in Sint-Truiden (België), één van Wijngoed Montferland in Gendringen en één van Wijndomein Kitsberg in Heers (België) vielen in de prijzen.

 

Door het Deutsche Weinbauamt in Neustadt (RheinlandPfalz) werden in juli 167 wijnen uit Nederland en 42 wijnen uit België beoordeeld. Het Weinbauamt keurt jaarlijks rond 16.000 wijnen en is dus hiervoor goed gekwalificeerd en geëquipeerd.

Het Duitse Weinbauamt in Neustadt a/d Weinstrasse heeft, samen met Duitse wijnen (Landespraemierung), blind de aangemelde 209 Belgische en Nederlandse wijnen gekeurd.

In totaal werden door het Weinbauambt 12 wijnen met Goud bekroond, waarvan 10 voor Nederlandse wijngaardeniers.
In de afgelopen jaren is nog nooit een dergelijk resultaat behaald. Hierbij speelt mee de verdere opbouw van de ervaring en dat het oogstjaar 2016 een bijzonder goede was, doordat in de afrijpende fase (najaar) het weer ons bijzonder gunstig gezind was.
De meeste wijnen kwamen voor België uit Belgisch Limburg en voor Nederland uit Gelderland en Limburg. Van de ingezonden wijnen bestond 69 % uit witte wijnen, de rest was rood en rosé; onder de witte en rosé wijnen bevonden zich 26 mousserende en parel wijnen.
Naast goud zijn verder 56 zilveren en 95 bronzen medailles toegekend. In vergelijking met voorgaande jaren zet het hoge kwaliteitsniveau van Nederlandse en Belgische wijnen zich ook in 2017 door.

http://wijn.nl