We hadden vrijdag 5 april een keuring van rode wijnen. Er waren meerdere inzendingen, maar we hebben er maar 4 behandeld. We hebben gebruik gemaakt van het laatste formulier van de federatie, die nog gewoon van de website te halen is, ook al ben je niet meer aangesloten. Dat formulier leverde al genoeg discussiestof op, want zo logisch en helder was het allemaal niet.
Uiteindelijk kwam de inzending van Jan Louët als winnend uit de bus; een wijn van Boskoop's Glorie, aangevuld met vlierbessen en banaan. Een prima wijn in alle opzichten!


Het was weer een hele gezellige avond. We hebben dit jaar nog een proefavond op het programma staan;  op 4 october staat een proefavond Souvignier Gris gepland. Daar worden de wijnen gekeurd die Jan, Eva, Gerard, Sjef en Dirk gemaakt hebben van de druiven die we gezamenlijk afgelopen october in Arnhem geplukt hebben. Vijf stuks dus; dat wordt doorwerken.
Verder is van belang om te noteren:
Zaterdag 4 mei hebben we een uitstapje naar Hackfort; daar komt nog een mededeling over met alle details. Dat komt in de plaats van de gildeavond begin mei.
De BBQ die aanvankelijk op 1 juni stond is, omdat dat het hemelvaartsweekend is, verplaatst naar zaterdag 15 juni. Bij Joop en Adrie op hun adres in Almen, inmiddels welbekend.

Groeten en tot ziens,

Dirk