Wijngaardslak
Het begin steeds meer op een echte wijngaard te lijken! De solarisstokken die nu een paar jaar op de plek van mijn voormalige moestuin staan hebben dit jaar goed gepresteerd. Met een beetje hulp van toegestane middelen nauwelijks last van ziektes en ongemakken en zelfs de wespen geedroegen zich voorbeeldig.
Voor het eerst kwam ik dit jaar een aantal wijngaardslakken tegen. Nooit eerder gezien, opeens zijn ze er. Als dat in de toekomst flinke aantallen gaan worden is het misschien zelfs te overwegen om daar culinair iets mee te gaan doen...
- Details
- Geschreven door: Gerard Menting
43.000 wijnen in wijndatabank Wijn.nl
De wijndatabank heeft een centrale plaats gekregen op de website wijn.nl. Hierin zijn meer dan 43.000 wijnen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn opgenomen. Met een uitgebreide zoekmachine kun je op zoek naar dat ene wijntje dat tijdens de vakantie zo lekker naar binnen ging.
- Details
- Geschreven door: Gerard Menting
Proeverij projectwijn gember
Op de Gildebijeenkomst van 2 oktober stond de proeverij van de gember projectwijn op de agenda. Dirk Kranendonk, Jan Louet- Feisser en Adrie Werner lieten hun meegebrachte gemberwijn proeven. Bij de door hen gegeven uitleg over het gebruikte recept bleek dat Adrie met gedroogde gemberwortel aan de slag was gegaan.
- Details
- Geschreven door: Ruud Werner
Mooie Saar-regio met prachtige wijnen
Even voorbij Trier ligt in een wonderschoon landschap Wasserliesch, het dorp waar de wijnreis van Wijngilde Arnolt van Gelre dit jaar naartoe ging. Met enkele auto's én, heel gezellig, het busje van Sjef met een hele club gildeleden, lukte het iedereen om bijtijds Hotel Albachmühle te bereiken. Daar volgde een hartelijk ontvangst, met een lekker glaasje (al dan niet verdund met wat jus d'orange. We werde ondergebracht in top-kamers (met tv, luxe douche en prima matrassen). Een prima diner volgde, waarna nog even lekker bijgepraat kon worden.
- Details
- Geschreven door: Super User
Recept voor gemberwijn
Dit recept voor Gemberwijn is kandidaat om ingezet te worden voor een nieuwe projectwijn van AWG Arnolt van Gelre. Bijna teveel eer! Geen enkel probleem natuurlijk, ik maak hem zelf ook graag nog een keertje, deze keer wellicht met iets minder suiker zodat hij wat droger wordt.
Het recept is niet van mij maar heb ik uit het Kitzinger Weinbuch, zoals gezegd een boek waar ik veel van leer, veel beter dan Berry. Alleen het klaren met agar-agar heb ik zelf proefondervindelijk gevonden.
- Details
- Geschreven door: Dirk Kranendonk
Pagina 6 van 27