Hierbij het recept betreffende de vlierbloemenwijn zoals wij hem hebben gemaakt.
Misschien iets voor de leden van het gilde en andere liefhebbers, die er gebruik van willen maken

Beginnen met giststarter van 2 uitgeperste sinaasappelen maken.

Recept voor 10 liter:
300 gram vlierbloemen (zo min mogelijk steeltjes)
500 gram suiker
Geheel in emmer (met giststarter) en 4 á 5 dagen afgedekt en roerende in open gisting houden.

Daarna in door doek zeven en in de gistingsfles doen.
750 gram ongezwafelde en in lauw/warm watergewassen, daarna gehakte rozijnen toevoegen.
5 gram pecto-enzymen
6 gram citroenzuur
4 gram wijnsteenzuur
2 kleine zakjes thee (sterk laten trekken) i.p.v. looizuur
1500 gram suiker

Ongeveer 14 dagen later:
11% en SG 1000 hebben wij 500 gram suiker toegevoegd

Ongeveer 14 dagen later:
12% en SG 1000 hebben wij na gezoet met 125 gram suiker

Ongeveer 1 jaar en 2 maanden later hebben wij gebotteld met een SG en 12 %

Stapsgewijs hebben wij water bijgevuld (bijv. ook bij de toevoeging van de suiker of het overhevelen).
Wij hielde de fles wel vol.