Helder betoog over klaren van wijn
De bijeenkomst van 13 december was de laatste van 2013 maar wel weer een zeer leerzame, op deze avond hadden we Diny van der Graaff uitgenodigd. Zij verzorgde een lezing over het klaren en stabiliseren van wijnen.
In het betoog werd aangegeven het belang van het gebruik van goede grondstoffen (rijp fruit) en het binden van ongewenste deeltjes d.m.v. pectinase als onderdeel van de voorklaring. Het belang van afhevelen en wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat de wijn troebel is.
- Gegevens
- Geschreven door: Super User
Nog een bestelling voor de gezamenlijke inkoop?
De eerste week van december is het nog mogelijk je bestelling voor de gezamenlijke inkoop van wijnmakersspullen aan Rien door te geven. Maandag 9 december gaat de bestelling de deur uit zodat iedereen tijdens de maandelijkse Gildebijeenkomst op 13 december voorzien kan worden van de gevraagde materialen.
Het is tegenwoordig handig dat je via internet spullen kunt bestellen maar door dat samen te doen kun je flink op portkosten besparen. Bel of mail Rien via 0575-572581 /
- Gegevens
- Geschreven door: Super User
Lezing klaren en stabiliseren van wijn
Klaren van wijn, welke (amateur)wijnmaker heeft daar niet af en toe problemen mee? Het streven is om punten te scoren met een glasheldere, fonkelende wijn maar niet in alle gevallen lukt dat. Op vrijdag 13 december hopen we daar iets wijzer over te worden. Dan komt Diny de Graaf bij ons gilde om een lezing te houden over het klaren en stabiliseren van wijn.
Diny is keurmeester, volgde een vinologencursus alsmede een cursus gastronomie en is in het bezit van het slijtersdiploma. Zij is een van de specialisten van de FAWBG (Federatie Amateur Wijnmakers en Bierbrouwers Gilden) die lezingen voor gilden verzorgen.
De bijeenhomst is dit keer niet op de eerste vrijdag van de maand in verband met de sinterklaasvieringen.
- Gegevens
- Geschreven door: Super User
Samen inkopen
Het is weer de tijd van het jaar dat er volop in de wijnkelders wordt gewerkt. Het kan voor komen dat je daarvoor spullen nodig hebt waarvan je dacht dat je ze nog had... maar dat blijkt dan niet zo te zijn. Of de blauwloog, gistvoedingszout of sulfietpoeder is gewoon op. Via internet is dat tegenwoordig gemakkelijk te bestellen maar om elke keer weer meer portokosten dan materiaalkosten te betalen is wat minder handig.
Vandaar het aanbod van het Gilde om gezamenlijke bestellingen te doen. Heb je wat nodig, laat het even via een telefoontje of per mail weten aan Rien (0575-572581,
- Gegevens
- Geschreven door: Super User
Verjaardag van het Gilde
Beste wijnvrienden,
De verjaardag van ons Gilde staat weer voor de deur. Op zaterdag 9 november vieren we traditiegetrouw met een feestelijke maaltijd het dertigjarig bestaan van het Gilde. Dit jaar kunnen we aanschuiven voor een Chinees-Indische maaltijd. Geheel verzorgd, we hebben daar zelf geen omkijken naar. Vanaf 17.00 uur is de kelder open en genieten we eerst van een welkomstdrankje.
De kosten bedragen € 13 per persoon. Opgave graag voor maandag 4 november per mail bij Rien:
We hopen jullie allemaal te begroeten!
Namens het bestuur,
Gerard Menting
- Gegevens
- Geschreven door: Super User
Pagina 9 van 27