Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre
  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Recepten
  • Foto

Bestuur

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

Verhuur gildekelder

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

Druivenziektes fraai in beeld


Met plezier bladeren we altijd De Wijngaard door, het vakblad voor de Nederlandse wijnbouw. Interessante nieuwtjes geven we middels Arnolts Nieuws graag aan u door. Dit keer was er een serie foto´s opgenomen waarop heel duidelijk te zien is wat er met een druif gebeurt wanneer een ziekte toeslaat.
Aangezien nogal wat gildeleden de druif gebruiken als belangrijkste grondstof voor de eigen wijnproduktie een interessante bijdrage.

Gegevens
Gepubliceerd: 08 december 2010

Lees meer …

Ongewenste gist in de wijngaard en wijnmakerij: Brettanomyces

(bron FAWBG, auteur: Ton Lauret)
Illustratie: wikipediaIedereen die zelf wijn maakt kent de basisregels:
• Gebruik goed gereedschap
• Werk zuiver
• Gebruik enzymen en goede gist
• Meet
• Houd een logboek bij.
Het kan niet genoeg worden benadrukt dat hygiënisch werken noodzakelijk is. Vanaf het begin tot het einde van het wijnmaakproces is een optimale en bacterievrije zuiverheid een voorwaarde om een goed product te maken.Een goede hygiëne bevordert het gistingsproces, het klaringsproces en bovendien de houdbaarheid van uw wijn. Wie niet hygiënisch werkt kan eigenlijk geen goede zuivere wijn maken.
Het woord ’hygiëne’ omvat twee begrippen:
• reinigen
• steriliseren.

Gegevens
Gepubliceerd: 08 december 2010

Lees meer …

  1. Champagnekurk knalt met 40 km per uur
  2. Chinezen laten jonge wijn in een minuutje rijpen
  3. Wijnfles tegen het licht gehouden
  4. Wijn bevat teveel zware metalen

Pagina 60 van 66

  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64

Zoeken


Hier adverteren?

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

Louët
Knipatelier
Blankeboom Tekst

Menu

  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Publicaties over wijn
  • Kennis vergaren
  • Foto's
  1. U bevindt zich hier:  
  2. Startpagina