Citroenmelisse basis voor natuurlijk sulfiet-alternatief?
Sulfiet, sinds 2005 zo’n beetje de meest omstreden toevoeging in wijn. En even los van wat mensen ervan denken te krijgen sinds de verplichte vermelding op het wijnetiket, echt lekker is het natuurlijk niet. Niet zo gek dus dat er wordt gezocht naar een gezonder alternatief. Nu is er SURE, een natuurlijke sulfietvervanger op basis van een kruidenextract van citroenmelisse. Zijn we dan eindelijk van de wiebelige natuurwijn af?
Het extract SURE, afkorting van Sulfite Replacer, moet de natuurlijke variant voor chemisch sulfiet worden.
- Details
- Geschreven door: Romy Kooij/Nieuwsbrief Perswijn
Wijnen uit het Ahrdal proeven
Dankzij een eerder tripje naar het Ahrtal kennen de reislustigen van ons AWG Arnolt van Gelre de prima wijnen die ze daar maken. Het Ahrtal begint nu ook in ons land naam te maken. Perswijn, het magazine voor professionals en liefhebbers van wijn, houdt binnenkort een proeverij van Ahr-wijnen in Amsterdam. Daar kun je ook naartoe als consument.
''Zo dichtbij en zo bijzonder: het Ahrdal, Duitsland’s Pinot Paradise. Op steile zuidhellingen van leisteen en Grauwacke, langs een prachtig zijriviertje van de Rijn, liggen spectaculaire wijngaarden. Ze zijn vooral beplant met pinot noir, die in Duitsland Spätburgunder heet.
- Details
- Geschreven door: Gerard Menting
Pagina 3 van 68