Amateurwijnmakersgilde Arnolt van Gelre
  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Recepten
  • Foto

Bestuur

Bestuur

Voorzitter
Mw. F J.H.Steketee
Het Eiland 11, 7231 NV Warnsveld. 06-19641114
inesteketee@hotmail.com

Secretaris
D. Kranendonk
Van Essenstraat 52, 7203DM Zutphen. 06-38382906
dirkkranendonk1@gmail.com

 

Web
G. Menting | Blankeboom Tekst
Broekstraat 39, 6999 DJ Hummelo. 06-54764595
gerard@blankeboom.nl

Contributie
De contributie bedraagt € 50 per jaar. 

Lid worden?
Wie lid wil worden krijgt alle nodige hulp in de vorm van informatie over het wijnmaken, en bij het verkrijgen van de benodigde materialen.

Lokatie
Kolenstraat 27 b in Zutphen. Gildeavond in principe iedere eerste vrijdag van de maand, 20 uur. Zie voor de laatste info de agenda.

Internet

www.wijngildearnoltvangelre.nl

Verhuur gildekelder

Met de Gildekelder aan de Kolenstraat in Zutphen beschikt Amateurwijn-makersgilde Arnolt van Gelre over een toepasselijk en sfeervol onderkomen. Omdat het slechts een beperkt aantal avonden per maand voor verenigings-activiteiten wordt gebruikt is het ook mogelijk om de kelder te huren voor eenmalige of regelmatige activiteiten. Wie in Zutphen of omgeving belangstelling heeft voor gebruik van de Gildekelder of daar informatie over wil hebben kan contact opnemen met de secretaris D. Kranendonk.

Lezing over leermomenten en succes wijngaard De Vrije Vogel

ericDe maandelijkse gildeavond van wijngilde Arnolt van Gelre wordt op vrijdag 2 februari anders dan anders. Ons gewaardeerd lid Sjef van Hoorn is bevriend met Eric Krijger, de eigenaar van de wijngaard De Vrije Vogel in Cadier en Keer, Zuid-Limburg.

We hebben Eric bereid gevonden om ons over zijn uit de hand gelopen hobby te vertellen: de geschiedenis van de wijngaard, het vallen en opstaan, de leermomenten, en uiteindelijk het succes van een zeer acceptabele wijn van eigen bodem.

 

Eric heeft een paar flessen van eigen makelij bij zich om ons middels een proeverij te laten delen in wat hij in de afgelopen jaren tot stand heeft gebracht.

Gegevens
Geschreven door: Dirk Kranendonk
Gepubliceerd: 28 januari 2018

Lees meer …

Wijn klaren met agar-agar

We hebben het al eens vaker over agar-agar gehad als middel om wijn te klaren. Ik heb er zulke goede ervaringen mee dat ik het toch nog eens wat uitgebreider wil bespreken.

Wijn wordt vaak uit zichzelf helder als de gisting afgelopen is. Er worden dan geen gasbelletjes meer geproduceerd, de vloeistof komt tot rust, en zwevende deeltjes kunnen gaan bezinken.

Soms doen ze dat niet, of niet volledig; dit is het geval als de deeltjes heel klein zijn, zo klein dat ze door de beweging van de moleculen in de wijn (water en alcohol, even simpel gezegd) meebewegen en daardoor niet de gelegenheid krijgen te zinken.

Gegevens
Geschreven door: Dirk Kranendonk
Gepubliceerd: 17 december 2017

Lees meer …

  1. Wijngilde Arnolt van Gelre proostte op 34ste verjaardag van het Gilde
  2. Geslaagd uitje struisvogelboerderij
  3. Opnieuw gouden medaille Berliner Wine Trophy naar Drempt
  4. Alle resultaten Wijnkeuring van de Lage Landen 2017

Pagina 4 van 66

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Zoeken


Hier adverteren?

Informatie over een advertentie op deze positie gewenst? Mail naar info@wijngildearnoltvangelre.nl.

Louët
Knipatelier
Blankeboom Tekst

Menu

  • Home
  • Verenigingsnieuws
  • Leer zelf wijn maken
  • Publicaties over wijn
  • Kennis vergaren
  • Foto's
  1. U bevindt zich hier:  
  2. Startpagina